T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Yeterlilik Sağlayıcısı Bilgileri
YT Sağlayıcı Adı TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ ÜRÜN TEKNOLOJİSİ VE LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Bulunduğu Şehir ANKARA
YT Program Adı Ekmeklik Buğday unu kimyasal ve reolojik analizler
YT Program Kodu UN-KR
Dil Türkçe
Açıklamalar Rutubet, Protein, Kül, Zeleny Sedimantasyon, Beklemeli(Modifiye) Sedimantasyon, Yaş Glüten, Kuru Glüten, Glüten İndeks, Unda Asitlik, Zedelenmiş Nişasta, Farinograf, Ekstensograf, Alveograf
Anahtar Kelimeler
Anahtar Kelime Rutubet, Protein, Kül, Zeleny Sedimantasyon, Beklemeli(Modifiye) Sedimantasyon, Yaş Glüten, Kuru Glüten, Glüten İndeks, Unda Asitlik, Zedelenmiş Nişasta, Farinograf, Ekstensograf, Alveograf
Teknik Detaylar
Yeterlilik Testi Yapılan Malzeme / Ürün Ölçülen Parametre / Özellik Program Metodu
Ekmeklik Buğday Unu Rutubet TS EN ISO 712
Ekmeklik Buğday Unu Protein ISO 20483, ISO 16634-2, AOAC 2001.11, ICC 105/2, ICC 167
Ekmeklik Buğday Unu Kül ISO 2171, ICC 104/1
Ekmeklik Buğday Unu Zeleny Sedimantasyon ISO 5529, ICC 116/1
Ekmeklik Buğday Unu Beklemeli (Modifiye) Sedimantasyon ISO 5529 veya ICC 116/1’den modifiye
Ekmeklik Buğday Unu Yaş Gluten ISO 21415-2, ICC 106/2, ICC 137/1, ICC 155, AACC 38-12.02
Ekmeklik Buğday Unu Kuru Glüten ISO 21415-4
Ekmeklik Buğday Unu Gluten İndeks ISO 21415-2, ICC 155, AACC 38-12.02
Ekmeklik Buğday Unu Asitlik ISO 7305, TS 4500
Ekmeklik Buğday Unu Zedelenmiş Nişasta ISO 17715, ICC 172
Ekmeklik Buğday Unu Farinograf ISO 5530-1, ICC 115/1, AACC 54-22.01
Ekmeklik Buğday Unu Ekstensograf ISO 5530-2, ICC 114/1, AACC 54-10.01
Ekmeklik Buğday Unu Alveograf ISO 27971, ICC 121, AACC 54-30.02
Yeterlilik Testi Tarihleri
Son Başvuru Tarihi(Laboratuvar Tarafından) 2024-04-15
Numunenin Kargoya Veriliş Tarihi(YT Sağlayıcısı Tarafından) 06.05.2024
Analiz Sonuçlarının Bildirilme Tarihi(Laboratuvar Tarafından) 24.05.2024
Analiz Sonuçlarının Duyurulma Tarihi(YT Sağlayıcısı Tarafından) 14.06.2024
Ücretler
Bu Program TS EN ISO/IEC 17043 Akreditasyon Kapsamında mı Değil mi? Evet
Katılım Ücreti 2500+KDV+Kargo
Düzenlenme Aralığı Yılda 1 kez
İlk Düzenlenme Tarihi 2013-01-08
Yeterlilik Testi Sağlayıcısının İletişim Bilgileri
Yeterlilik Testi Sağlayıcısı Yetkili Kişi
TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ ÜRÜN TEKNOLOJİSİ VE LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Fatma ERDOĞAN
0312 5914168 05058229038
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Ek Tesisleri Ürün Teknolojisi ve Laboratuvar Şube Müd. İstanbul Yolu 9. km Güvercinlik/ANKARA yeterlilik.testi@tmo.gov.tr